Behøver jeg at være smidig eller stærk for at dyrke yoga?
Det er en generel misforståelse, at man skal være smidig og/eller stærk for at kunne dyrke yoga. Vi arbejder med den fysiske krop, vejrtrækning og sindet på alle vores yogahold, for netop at forbedre vores styrke og smidighed både fysisk og psykisk.
Hvad er fordelene ved yoga?
Med en kontinuerlig yoga praksis vil du højest sandsynligt opdage at blive stærkere og mere fleksibel. Måske får du vil følelsen af mere grounding og en bedre kropsholdning. Med yogaen vil du kunne opleve et styrket sind og et større fokus i hverdagen, yogaen vil hjælpe med at kunne bevare roen og er et redskab til en roligere vejrtrækning.
Hvilket yogahold skal jeg vælge?
Det er en god ide at prøve forskellige yogahold for at få en idé om hvad der passer bedst til dig. Vi anbefaler generelt en variation af hold for samle de aspekter af yogaen, som de forskellige hold repræsenterer. Vinyasa, Hatha og Styrke hold er mere fysisk krævende, hvorimod Yin, meditation & restorativ yoga er mindre fysisk udfordrende, men med større fokus på sind og mental ro.
Hvad skal jeg medbringe til et yogahold?
Du skal blot medbringe en yogamåtte. Hvis du ikke har en yogamåtte, er det altid muligt at leje en måtte i vores yogastudie. Det kan også være en god idé at medbringe en drikkedunk, men vi har altid gratis vand og te til fri afbenyttelse i vores lounge. Udover det, så kom med et åbent sind
Hvad skal jeg have på?
Vi i anbefaler at have træningstøj på som er hurtigtørrende og som ikke begrænser dine bevægelser. Vi anbefaler rent og behageligt tøj
Hvad med mad og drikke inden yoga?
Det er en god idé og komme hydreret til yoga, og vi anbefaler at drikke rigeligt med vand efter timen. Prøv at undgå et større måltid op til 3 timer før et hold - det er aldrig behageligt at bevæge sig på fuld mave.
Hvad med smerter eller skader?
Yoga gavner mange mennesker med kroniske smerter ved at opretholde balancen mellem styrke og fleksibilitet, intuitiv bevægelse og kropsbevidsthed. Hvis du bliver tilset af en læge, bør du konsultere din læge om du i din situation kan dyrke yoga. Lad altid vores undervisere vide hvis du har nogle skader.
Jeg er gravid, må jeg dyrke yoga?
Du kan lave yoga under hele din graviditet, hvis du har haft en fast yogapraksis inden du blev gravid, men gør det forsigtigt, roligt og lyt kærligt til din krop. Hvis du føler dig træt, så hvil dig i stedet. Det er vigtig at fortælle din underviser at du er gravid, så vi kan assistere og guide bedst muligt. Som udgangspunkt anbefaler vi har holde sig fra drejeøvelser, inversions (hovedet under hjertet), vejrtrækningsøvelser, core-fokuserende styrkeklasser og alt der omhandler at ligge på maven. Husk på at balance øvelser kun bliver svære i takt med at din mave vokser, vi anbefaler at bruge blokke og/eller væggen som hjælp til at holde stillingerne. Husk at drikke rigeligt vand og tag de nødvendige pauser.